0475 72 46 68: West- en Oost-Vlaanderen | 0477 24 99 57: Antwerpen - Limburg - Vl.Brabant

ONAFHANKELIJKE SCHATTER

PLAATSBESCHRIJVING BIJ WERKEN OF HUUR

Uw expert schatter voor gans Vlaanderen

(geen verplaatsingskosten)

Specialisatie :

Beëdigd en erkend Vlabel schatter van uw huis, appartement, villa, woning, bouwgrond, studentenwoning, winkel of handelspand, loods, bedrijfsgebouw, opbrengsteigendom, kantoor.

Appartement te Knokke-Heist geschat door expert schatter
Villa te Antwerpen geschat door expert schatter
Bedrijfsgebouw te Brugge geschat door expert schatter

Reden

Schatting in geval van aankoop, verkoop, scheiding, inbreng of uithalen uit vennootschap,  successie (Vlabel), schenking, rechtbank

Doelgroep

Schatting voor particulieren, zelfstandigen, banken, verzekering, advocaat, notaris, rechtbank, curator

Regio

Brugge, Kortrijk, Roeselare, Oostende, Gent, Lokeren, Sint-Niklaas, Aalst, Antwerpen, Leuven, Mechelen, Turnhout, Hasselt, Genk, … Klik hier voor meer referenties

10 punten waarmee een schatter rekening moet houden

De opdracht van  onafhankelijke schatters is de venale waarde van uw woning te schatten. De venale waarde is de prijs die men in normale omstandigheden voor een onroerend goed kan krijgen.

Om de waarde van een eigendom te kunnen schatten,  baseren schatters zich op meerdere factoren :

1. De oppervlakte van de grond
Hoe meer grond, hoe duurder de prijs. Heeft de woning een koer, tuin of misschien geen tuin?
2. De oriëntatie van de grond/woning

Is de woning zuidgericht? Of noord? Zuidwest?

3. De Ligging

Een woning gelegen in het centrum van een stad is meestal duurder dan rond de stad. De prijs van bouwgrond in Knokke is duurder dan die in Rollegem. Een appartement op de Zeedijk is duurder dan een appartement verder verwijderd van de dijk.

4. De bewoonbare oppervlakte

Hoe groter het huis of appartement, hoe duurder. Te groot is ook niet altijd goed.

5. De staat van het onroerend goed

Is de woning goed onderhouden? Zijn er veel kosten aan? Zijn het zware kosten? Is er centrale verwarming? Is de elektriciteit in orde? Is het gebouw geïsoleerd? Is er een EPC-attest aanwezig? Zijn het dure of goedkope materialen?

6. De afwerking van het huis

Werden er goedkope of dure materialen gebruikt? Werd alles uitgevoerd volgens de regels van de kunst of is de eigenaar een doe-het-zelver of misschien zelfs ‘help, mijn man is een klusser? ‘

7. De ouderdom van de woning

Moet alles vernieuwd worden? Of is de woning nieuw? Of misschien is alles reeds vernieuwd, maar de badkamer niet?

8. Het soort woning

Is het onroerend goed een rijwoning, villa, appartement? Of een handelspand, opbrengstwoning, horecazaak of loods? Is er veel of weinig vraag naar dit soort woningen?

9. De bereikbaarheid van de woning

Ligt de woning in de stad of op het platteland? Dicht bij een autostrade, openbaar vervoer? Zijn er scholen en winkels in de omgeving?

10. De omgeving

Is de woning rustig gelegen of dicht bij een autostrade of een vliegveld? Is het een nette buurt? Verstoren windmolens het zicht (en het licht)?

Een wiskundige formule om de waarde van een huis te schatten bestaat niet. Schatters moeten  rekening houden met alle vorige punten om een professionele waardebepaling van een woning of huis te maken. Een schatting laat u best gebeuren door beëdigde schatters, soms ook erkende schatters genoemd, omdat deze schatters door hun eed  onafhankelijk en naar waarheid moeten. Trouwens,  wist u dat in Nederland ’taxatie’ en ’taxateur’ gebruikt worden in plaats van ‘schatting’ en ‘schatter’?

Optimized with PageSpeed Ninja